Google

Hozzáadás a Google-hoz

Gyakran ismételt kérdések

  1. Miért helyezzem el a "Hozzáadás a Google-hoz" gombot a webhelyemen?
  2. Hogyan helyezhetem el a gombot a webhelyemen?
  3. Honnan tudhatom, hogy a gomb működik?
  4. Mik azok a hírcsatornák?
  5. Mik azok a modulok? Hogyan hozhatok létre én is egyet?
  6. Hogyan hozhatok létre hírcsatornát a webhelyemhez?
  7. Hogyan adhatok indexképet a hírcsatornámhoz?
  8. Milyen hírcsatorna-formátumokat lehet használni?
  9. Maradtak kérdéseim. Hol kérhetek további segítséget?

1. Miért helyezzem el a "Hozzáadás a Google-hoz" gombot a webhelyemen?

Az Egyesült Államokban a Google-kezdőlap minden ötödik megtekintése az iGoogle-ra irányul. A "Hozzáadás a Google-hoz" gombnak a webhelyén való elhelyezésével arra ösztönözheti látogatóit, hogy a tetszésük szerinti tartalmat hozzáadják az iGoogle-hoz, így Google-kezdőlapjuk megnyitásakor mindig láthassák az Ön által közzétett anyagokat.

A "Hozzáadás a Google-hoz" gomb révén bármilyen tartalmat reklámozhat, az interaktív alkalmazásoktól kezdve a hírcsatornákon át a saját webhelyére mutató linkekig, ezzel ugyanis megkönnyíti a felhasználók számára, hogy gyorsan hozzáadják az ilyen tartalmat saját iGoogle-oldalukhoz. Ameddig el nem távolítják onnan az Ön tartalmát, addig az Ön által közzétettek minden alkalommal megjelennek nekik az iGoogle felkeresésekor. Az aktív iGoogle-felhasználók automatikusan az iGoogle-t látják minden alkalommal, amikor megnyitják a Google.com-ot, így az Ön webhelyére visszamutató népszerű hírcsatornák és modulok idővel jelentős forgalmat eredményezhetnek.

2. Hogyan helyezhetem el a gombot a webhelyemen?

A kód saját webhelye számára történő létrehozásához használja az űrlapot. A megfelelő részt használja hírcsatornához, illetve modulhoz. Egyszerűen csak adja meg hírcsatornája vagy modulja URL-jét, kattintson a "HTML generálása" gombra, majd másolja be az eredményül kapott szöveget webhelye kódjába.

Ha egynél több modult vagy hírcsatornát szeretne reklámozni, választhatja a "Több" lehetőséget. Ez lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy új, az Ön moduljait és/vagy hírcsatornáit tartalmazó lapot az iGoogle-on.

3. Honnan tudhatom, hogy a gomb működik?

Miután elhelyezte a "Hozzáadás a Google-hoz" gombot a webhelyén, úgy ellenőrizheti a működését, hogy rákattint, és végrehajtja a műveletet. Akkor lehet biztos benne, hogy működik, ha a tartalom sikeresen hozzá lett adva Google-kezdőlapjához vagy a Google Olvasóhoz.

4. Mik azok a hírcsatornák?

Amennyiben gyakran frissülő webhelye (például blogja vagy hírszolgáltatója) van, akkor hírcsatornával segítheti elő, hogy a felhasználók naprakészek maradjanak webhelye tartalmával kapcsolatban. A hírcsatorna a webhelyén lévő tartalom speciálisan formázott verziója. A hírcsatornák gépek által olvashatók, ami azt jelenti, hogy a felhasználók hírcsatorna-olvasói és -aggregátorai automatikusan tudják megjeleníteni a felhasználók számára az Ön legújabb tartalmait, és értesítést adnak a frissítések megjelenésekor.

5. Mik azok a modulok? Hogyan hozhatok létre én is egyet?

A Google Modulok API segítségével olyan multimédiás modulokat hozhat létre, amelyek a hírcsatornáknál több funkcióval rendelkeznek. Segítségével internetes tartalmát vagy alkalmazását olyan modullá alakíthatja át, amelyet a felhasználók elhelyezhetnek Google-kezdőlapjukon. Hozzáadhat olyan funkciókat is, amelyek az oldal más elemeit, például a betűtípust vagy a színsémát befolyásolják. A Google Modulok API-t nem kell letölteni, emellett úgy alakították ki, hogy rugalmas és könnyen használható legyen.

6. Hogyan hozhatok létre hírcsatornát a webhelyemhez?

A legtöbb blogszolgáltatásban könnyű hírcsatornát létrehozni. További információt az adott webhelyek súgójában talál (pl. Blogger, LiveJournal vagy Typepad). A Google Hírek és a Google Csoportok használatával egyéni hírcsatornákat is létrehozhat. Amennyiben saját webhelye van, rengeteg olyan forrást talál az interneten, amelyek segítenek a hírcsatornák elkészítésében; ilyen forrás például Danny Sullivannek ez az útmutatója is.

7. Hogyan adhatok indexképet a hírcsatornámhoz?

A Google Webcímtárban megjelenített modulok többségéhez tartozik egy, a modul funkcióját szemléltető indexkép. A hírcsatornákban is meg lehet adni indexképet. Az indexkép javasolt mérete: 120 képpont széles és 60 képpont magas. A Google letölti ezt a képet, szükség esetén átméretezi 120×60 képpont méretűre és megadja a kitöltést (belső margót), majd -- a teljesítmény és a megbízhatóság érdekében -- eltárolja a képet a google.com egyik szerverén.

A szintaxis a használt hírcsatorna-formátumtól függ. Íme egy példa arra, hogyan lehet indexképadatokat RSS-hírcsatornába felvenni:

<?xml version="1.0"?>
<rss version="0.92">
<channel>
<!-- The title is used in various places in the directory and Personalized Homepage
to help users. Please keep the title as short as possible. -->
<title>Test Feed</title>
<!-- The link is used in the Personalized Homepage title-bar, to link to your site -->
<link>http://www.google.com/</link>
<!-- The description is used in the detail page about your feed -->
<description>A nice long description of your feed.</description>
<!-- …other channel sub-elements may go here, e.g. ttl… -->
<image>
<url>http://www.google.com/ig/gadgets/sticky-thm.png</url>
<!-- …other image sub-elements may go here, e.g. width… -->
</image>

<item>
<title>RSS Item title #1</title>
<link>http://www.google.com/</link>
<!-- …other item sub-elements may go here, e.g. description… -->
</item>
<!-- …more items… -->
</channel>
</rss>

Íme egy példa Atom hírcsatornához:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<?xml-stylesheet href="http://www.blogger.com/styles/atom.css"
type="text/css"?>
<feed xmlns="http://purl.org/atom/ns#" version="0.3" xml:lang="en-US">
<title mode="escaped" type="text/html">Test feed</title>
<tagline mode="escaped" type="text/html">A nice long description of your feed.</tagline>
<logo>http://www.google.com/ig/gadgets/sticky-thm.png</logo>
<!-- other feed sub-elements, including id, links, etc. -->
<entry xmlns="http://purl.org/atom/ns#">
<!-- …item elements… -->
</entry>
<!-- …other items… -->
</feed>

8. Milyen hírcsatorna-formátumokat lehet használni?

Számos népszerű hírcsatorna-formátum létezik. Mi jelenleg a következőket támogatjuk: Atom (0.3 és 1.0), valamint RSS (0.91, 0.92, 1.0 és 2.0).

9. Maradtak kérdéseim. Hol kérhetek további segítséget?

Ha további kérdései vannak, vagy ha segítségre van szüksége a "Hozzáadás a Google-hoz" gomb elhelyezését illetően, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.