Google

Toevoegen aan Google

Veelgestelde vragen

  1. Waarom zou ik een knop 'Toevoegen aan Google' toevoegen aan mijn site?
  2. Hoe voeg ik een knop toe aan mijn site?
  3. Hoe weet ik of de knop werkt?
  4. Wat zijn feeds?
  5. Wat zijn gadgets? Hoe kan ik er een maken?
  6. Hoe maak ik een feed voor mijn site?
  7. Hoe voeg ik een miniatuur toe aan mijn feed?
  8. Welke feedindelingen worden ondersteund?
  9. Ik heb nog meer vragen. Waar kan ik meer hulp krijgen?

1. Waarom zou ik een knop 'Toevoegen aan Google' toevoegen aan mijn site?

Een op de vijf weergaven van de Google-startpagina in de Verenigde Staten, kan worden toegeschreven aan iGoogle. U kunt de knop 'Toevoegen aan Google' op uw website plaatsen om bezoekers aan te sporen uw geselecteerde inhoud toe te voegen aan iGoogle zodat ze uw items elke keer kunnen bekijken wanneer ze de Google-startpagina bezoeken.

Met de knop 'Toevoegen aan Google' kunt u door u geselecteerde inhoud, waaronder interactieve applicaties, feeds en links naar uw eigen website, promoten door het gebruikers gemakkelijk te maken de inhoud snel toe te voegen aan hun iGoogle-pagina. Zolang gebruikers uw inhoud op hun iGoogle-pagina houden, kunnen ze uw items bekijken wanneer ze iGoogle bezoeken. Actieve iGoogle-gebruikers krijgen iGoogle automatisch te zien wanneer ze Google.com bezoeken, dus populaire feeds/gadgets die terugkoppelen naar uw website, kunnen op den duur veel verkeer voor u genereren.

2. Hoe voeg ik een knop toe aan mijn site?

Gebruik het formulier om de HTML voor uw site te maken. Zorg ervoor dat u naar het juiste gedeelte van uw feed of gadget gaat. Geef de URL voor uw feed of gadget op, klik op 'HTML genereren' en kopieer en plak de resulterende tekst op uw website.

Als u meer dan één gadget of feed wilt promoten, kunt u de optie 'Meerdere' selecteren. Met deze optie kunt u een nieuw tabblad met uw gadgets en/of feeds genereren in iGoogle.

3. Hoe weet ik of de knop werkt?

Zodra u een knop 'Toevoegen aan Google' op uw site heeft geplaatst, kunt u de knop testen door erop te klikken en het proces te doorlopen. U weet of de knop werkt als uw inhoud wordt toegevoegd aan uw Google-startpagina of Google Reader.

4. Wat zijn feeds?

Als u een website heeft die vaak wordt bijgewerkt, zoals een blog of nieuwspublicatie, kunt u een feed gebruiken om mensen op de hoogte te houden van uw site. Een feed is een speciaal opgemaakte versie van de inhoud op uw website. Feeds zijn machineleesbaar, wat betekent dat feedreaders en aggregators automatisch uw meest recente inhoud kunnen laten zien aan gebruikers en gebruikers kunnen laten weten wanneer updates beschikbaar zijn.

5. Wat zijn gadgets? Hoe kan ik er een maken?

Met de Gadgets API kunt u geavanceerde gadgets maken die beschikken over een uitgebreidere functionaliteit dan feeds. Gebruik deze API om uw webinhoud of applicatie om te zetten in gadgets die gebruikers kunnen toevoegen aan hun Google-startpagina. U kunt ook functies ontwikkelen die van invloed zijn op andere aspecten van de pagina, zoals het lettertype en de kleurenschema's. Er zijn geen downloads vereist voor de Gadgets API en de API is ontworpen om flexibel en gebruiksvriendelijk te zijn.

6. Hoe maak ik een feed voor mijn site?

Bij de meeste bloghostingservices is het maken van een feed erg gemakkelijk. Bekijk de Help-inhoud van die sites voor meer informatie (zoals Blogger, LiveJournal of Typepad). U kunt ook aangepaste feeds maken met Google Nieuws en Google Discussiegroepen. Als u uw eigen website host, zijn er verschillende bronnen op internet beschikbaar om u te helpen bij het maken van feeds, zoals deze handleiding van Danny Sullivan.

7. Hoe voeg ik een miniatuur toe aan mijn feed?

De meeste gadgets die worden weergegeven in de Google Gids, beschikken over gekoppelde miniaturen die illustreren wat het gadget doet. U kunt een miniatuur opgeven in uw feed. De voorgestelde afmeting voor miniaturen is 120 pixels breed bij 60 pixels hoog. Google downloadt deze afbeelding, past de schaal aan tot 120 x 60 pixels, voegt zo nodig opvulling toe en host de afbeelding opnieuw op een google.com-server voor betere prestaties en betrouwbaarheid.

De syntaxis kan variëren afhankelijk van het type feedindeling dat u gebruikt. Hier volgt een voorbeeld van hoe u miniatuurgegevens kunt opnemen in een RSS-feed:

<?xml version="1.0"?>
<rss version="0.92">
<channel>
<!-- The title is used in various places in the directory and Personalized Homepage
to help users. Please keep the title as short as possible. -->
<title>Test Feed</title>
<!-- The link is used in the Personalized Homepage title-bar, to link to your site -->
<link>http://www.google.com/</link>
<!-- The description is used in the detail page about your feed -->
<description>A nice long description of your feed.</description>
<!-- …other channel sub-elements may go here, e.g. ttl… -->
<image>
<url>http://www.google.com/ig/gadgets/sticky-thm.png</url>
<!-- …other image sub-elements may go here, e.g. width… -->
</image>

<item>
<title>RSS Item title #1</title>
<link>http://www.google.com/</link>
<!-- …other item sub-elements may go here, e.g. description… -->
</item>
<!-- …more items… -->
</channel>
</rss>

Hier volgt een voorbeeld voor Atom:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<?xml-stylesheet href="http://www.blogger.com/styles/atom.css"
type="text/css"?>
<feed xmlns="http://purl.org/atom/ns#" version="0.3" xml:lang="en-US">
<title mode="escaped" type="text/html">Test feed</title>
<tagline mode="escaped" type="text/html">A nice long description of your feed.</tagline>
<logo>http://www.google.com/ig/gadgets/sticky-thm.png</logo>
<!-- other feed sub-elements, including id, links, etc. -->
<entry xmlns="http://purl.org/atom/ns#">
<!-- …item elements… -->
</entry>
<!-- …other items… -->
</feed>

8. Welke feedindelingen worden ondersteund?

Er zijn meerdere populaire feedindelingen. We bieden momenteel ondersteuning voor Atom (0.3 en 1.0) en RSS (0.91, 0.92, 1.0 en 2.0).

9. Ik heb nog meer vragen. Waar kan ik meer hulp krijgen?

Als u nog meer vragen heeft of hulp wilt hebben bij het plaatsen van een knop 'Toevoegen aan Google' op uw pagina, kunt u contact met ons opnemen.