Goede sites leren maken

Browse door populaire hulpbronnen, cursussen en handleidingen voor informatie over het maken van goede content voor uw bezoekers.

Maak een website van hoge kwaliteit

Volg deze cursussen om de content en gebruikerservaring voor uw site te verbeteren.

Webmaster Academy-cursus volgen

Volg deze cursus om te leren hoe u een goede website met waardevolle content kunt maken die kan worden gevonden op Google Zoeken.

De cursus volgen

Volg onze Richtlijnen voor webmasters

Volg onze technische richtlijnen en de richtlijnen voor ontwerp en kwaliteit, zodat Google uw site kan vinden, indexeren en rangschikken.

Meer informatie

Informatie over hoe Google Zoeken werkt

Leer hoe Google uw site crawlt, indexeert en aan gebruikers weergeeft. Bekijk het beleid dat we volgen om websites met spam uit de zoekresultaten te weren.

Meer informatie

Geavanceerde hulpbronnen voor ontwikkelaars

Zoeken voor ontwikkelaars

Zorg ervoor dat uw site geschikt is voor mobiele apparaten.

  1. Voer de mobielvriendelijke test uit 

    Kijk of uw pagina's voldoen aan de mobielvriendelijke criteria van Google.


  2. Lees de Webmasterhandleiding voor mobiel 

    Leer hoe u uw site geschikt maakt voor mobiele apparaten aan de hand van startershandleidingen, mobiele SEO-tips en veelgemaakte fouten die u kunt vermijden.


  3. Download de controlelijst met vijf stappen voor mobiele apparaten 

    Volg deze controlelijst zodat u niet vergeet uw site te testen, rekening te houden met uw gebruikers en op snelheid te letten.

Verbeter uw plaats in de zoekresultaten met behulp van SEO

Begrijp wat SEO (zoekmachineoptimalisatie) is en hoe u de positie van uw site kunt verbeteren voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Heeft u een SEO-expert nodig?

Begrijp de voor- en nadelen van het aannemen van een SEO-deskundige (zoekmachineoptimalisatiedeskundige) en welke specifieke vragen u moet stellen aan potentiële bedrijven.

Meer informatie

Lees de SEO-startersgids

Leer hoe SEO werkt, leer de structuur van uw site te verbeteren, de content te optimaliseren, met crawlers om te gaan, content te promoten en siteverkeer te analyseren.

Bekijk de pdf